Powered by Smartsupp

Jak zvýšit konkurenční schopnost firmy

Autor: Gustav Tomek, Věra Vávrová

  • Kód produktu: 10681
  • Nakladatelství: C.H. Beck
  • Počet stran: 254
  • Vazba: brož.
  • ISBN: 978-80-7400-098-0
  • Datum vydání: březen 2009
  • Vaše cena s DPH: 480 Kč
ks
    V prodeji
Kdy získává firma díky marketingu tržní kompetenci ? V čem je síla marketingu ? Řešení není jednoduché. Strana nabídky ( výrobce, obchod ) se stává stále diferencovanější a speciálnější a díky uplatnění nových metod, analytických i řídících, také dynamičtější. Na straně poptávky vystupuje nový typ zákazníka, který je informovanější a kritičtější, s větším sebevědomím, jenž se snadno nenechá svést všudypřítomnou reklamou. Management tedy nemůže nic ponechat náhodě. Je odpovědný za strategický úspěch. Je třeba mít stále na mysli, že sebelepší produktová idea neznamená nic, pokud se ji nepodaří uskutečnit v takové formě, aby byla v konkurenční soutěži nedosažitelná svými funkcemi a jejich technickým provedením, stejně jako vstupními materiály, použitými technologiemi a náklady. Východiskem zvýšení konkurenční schopnosti firmy je tedy požadavek postupné integrace do konkurenceschopného dodavatelského řetězce. Úkolem však není jen tvorba nové hodnoty pro zákazníka, ale i nové hodnoty zákazníka, který se svojí loajalitou stává partnerem firmy. Což jsou další předpoklady zvýšení konkurenční schopnosti firmy.

Chcete se na něco zeptat?