Proteinholik – Jak nás zabíjí naše posedlost jíst maso a co s tím můžeme dělat.

Originál: Proteinaholic: How Our Obsession with Meat Is Killling Us an What We Can Do About It

Autor: Garth Davis

  • Kód produktu: 5825
  • Nakladatelství: ANAG
  • Počet stran: cca 400
  • Vazba: brožovaná
  • ISBN: 978-80-7554-xxx-x
  • Datum vydání: vyjde v roce 2018
  • Vaše cena s DPH: cca 430 Kč
ks
    Připravujeme

Uznávaný chirurg specializující se na problematiku hubnutí Dr. Grath Davis představuje převratná zjištění v oblasti výzkumu stravy a zdravotního průmyslu, co se bílkovin týká, a vysvětluje, proč jsou pro naše zdraví škodlivé a proč nám mohou znemožnit snížit váhu.

Více a více bílkovin… – opravdu je to správné?

Ať už chodíte k lékaři, výživovému specialistovi, nebo k trenérovi, všichni radí jíst více bílkovin. Potraviny, nápoje a doplňky stravy jsou obohaceny o extra proteiny. Mnoho lidí používá bílkoviny k regulaci své hmotnosti, k získání nebo úbytku kilogramů, zatímco jiní věří, že jim dodávají více energie a jsou nezbytné k delšímu a zdravějšímu životu. Dr. Grath Davis se nyní ptá: „Opravdu nás proteiny činí zdravějšími?“ Odpověď, kterou důrazně obhajuje, zní NE. Podle něj nás příliš mnoho proteinů ve skutečnosti činí nemocnými, tlustými a unavenými.

Odhalme pravou tvář nadbytku bílkovin

Přijímáte-li dostatek kalorií ve stravě, pak nemůžete mít nedostatek bílkovin. V nejzdravějších zemích světa se konzumuje daleko méně bílkovin než u nás, kde všichni holdujeme bílkovinám, a přesto jsme na tom den ode dne hůř. Jako chirurg ošetřující obézní pacienty byl dr. Davis frustrován neustále se zvyšujícím počtem nemocných pacientů s nadváhou, ale teprve když ho vyděsilo jeho vlastní zhoršující se zdraví, si uvědomil, že by pro to měl něco udělat. Spojením špičkového výzkumu s přímými zkušenostmi s pacienty a časem věnovaným rozboru studií světově nejdéle žijící populace odhaluje tato průkopnická kniha pravdu o bílkovinách a přináší osvědčený přístup k hubnutí, zdraví a dlouhověkosti.

Chcete se na něco zeptat?