Proteinholik – Jak nás naše posedlost masem zabíjí a co s tím můžeme dělat
Originál: Proteinaholic: How Our Obsession with Meat Is Killling Us an What We Can Do About It
Autor: Garth Davis, M.D.
- Kód produktu: 5825
- Nakladatelství: ANAG
- Počet stran: 464
- Vazba: brožovaná
- ISBN: 978-80-7554-159-8
- Datum vydání: červenec 2018
- Běžná cena s DPH: 99 Kč
- Zvýhodnění on-line: 15%
- Ušetříte: -15 Kč
- Vaše cena s DPH: 84 Kč
Uznávaný chirurg specializující se na problematiku hubnutí Dr. Grath Davis představuje převratná zjištění v oblasti výzkumu stravy a zdravotního průmyslu, co se bílkovin týká, a vysvětluje, proč jsou pro naše zdraví škodlivé a proč nám mohou znemožnit snížit váhu.
Více a více bílkovin… – opravdu je to správné?
Ať už chodíte k lékaři, výživovému specialistovi, nebo k trenérovi, všichni radí jíst více bílkovin. Potraviny, nápoje a doplňky stravy jsou obohaceny o extra proteiny. Mnoho lidí používá bílkoviny k regulaci své hmotnosti, k získání nebo úbytku kilogramů, zatímco jiní věří, že jim dodávají více energie a jsou nezbytné k delšímu a zdravějšímu životu. Dr. Grath Davis se nyní ptá: „Opravdu nás proteiny činí zdravějšími?“ Odpověď, kterou důrazně obhajuje, zní NE. Podle něj nás příliš mnoho proteinů ve skutečnosti činí nemocnými, tlustými a unavenými.
Odhalme pravou tvář nadbytku bílkovin
Přijímáte-li dostatek kalorií ve stravě, pak nemůžete mít nedostatek bílkovin. V nejzdravějších zemích světa se konzumuje daleko méně bílkovin než u nás, kde všichni holdujeme bílkovinám, a přesto jsme na tom den ode dne hůř. Jako chirurg ošetřující obézní pacienty byl dr. Davis frustrován neustále se zvyšujícím počtem nemocných pacientů s nadváhou, ale teprve když ho vyděsilo jeho vlastní zhoršující se zdraví, si uvědomil, že by pro to měl něco udělat. Spojením špičkového výzkumu s přímými zkušenostmi s pacienty a časem věnovaným rozboru studií světově nejdéle žijící populace odhaluje tato průkopnická kniha pravdu o bílkovinách a přináší osvědčený přístup k hubnutí, zdraví a dlouhověkosti.