Lisa Q. Fetterman

Zakladatelka a ředitelka firmy Nomiku, která jako první začala vyrábět ponorné sous vide cirkulátory pro domácí použití (firma Nomiku však v prosinci 2019 ohlásila konec činnosti, pozn. překl.). Lisa se objevila v časopisech Wired, MAKE a Forbes a v roce 2015 ji magazín Forbes společně se Zagat Survey za její průkopnickou činnost v oblasti stravování zařadili do žebříčku 30 pod 30. Lisa studovala na New York University, kterou zakončila titulem Bachelor of Arts v oboru žurnalistiky, a svoje kulinářské dovednosti si zdokonalovala praxí v několika prvotřídních amerických restauracích, mezi jinými například v podnicích Babbo, Jean-Georges a Saison. Se svým manželem, spoluzakladatelem Nomiku, žije v San Franciscu. Společně založili i další firmu, Nomiku Meals, dovážkovou službu se zmrazeným jídlem, která zákazníkům doručovala lahodná, sous vide předpřipravená hotová jídla (spolu s Nomiku ke stejnému datu ukončila činnost i firma Nomiku Meals, pozn. překl.).