Síla přírodní fermentace – vázané vydání, jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Autor: Sandor Ellix Katz

  • Kód produktu: 92796
  • Nakladatelství: ALFERIA
  • Počet stran: 256
  • Vazba: brož., 15,7 x 21,5 cm
  • ISBN: 978-80-271-3029-0
  • Datum vydání: listopad 2020
  • Běžná cena s DPH: 399 Kč
  • Zvýhodnění on-line: 10%
  • Ušetříte: -40 Kč
  • Vaše cena s DPH: 359 Kč
ks
    V prodeji

Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.

Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur.

V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno).

Díky jedinečnému stylu autora, který mísí historky a exkurze z celého světa, více než stovku receptů a úvahy o fermentaci coby nástroji společenské změny, je tato kniha jedním z nejúspěšnějších titulů o fermentovaných potravinách vůbec.

Chcete se na něco zeptat?