Velká kniha o domácí fermentaci – Příprava živých potravin a nápojů
Originál: The Farmhouse Culture Guide to Fermenting
Autor: Kathryn Lukas, Shane Peterson
- Kód produktu: 5887
- Nakladatelství: ANAG
- Počet stran: cca 370
- Vazba: brožovaná
- Datum vydání: vyjde ve II. čtvrtletí 2021
- Vaše cena s DPH: cca 380 Kč
Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i kvůli jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity.
Seznamte se s tisíciletou historií fermentace
Dosud ale neexistovala kniha, která by toto téma pojednávala s hlubokou znalostí věci, ale současně i poutavě a srozumitelně. Fermentace podle Farmhouse Culture tyto požadavky ovšem hravě splňuje. Jeho autoři, Kathryn Lukas a Shane Peterson, jsou v oblasti fermentace odborníci na slovo vzatí. Ve své knize čtenáře seznámí s její tisíciletou historií, detailně proberou zdravotní přínosy fermentovaných potravin i veškeré otázky týkající se zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti jejich přípravy i uchovávání.
Příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista
Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná kolekce stovky lety prověřených receptů sahající od kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě fermentované zeleniny a kimchi, přes pálivé chilli omáčky, kvašené ovoce a ovocné želé, až po kombuchu, a dokonce i alkoholické cidery a medovinu. Je to prostě příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista – spoustu praktických informací v ní totiž najde nejen ten, kdo se to s fermentací teprve chystá vyzkoušet a přemýšlí o své první skleničce kvašené zeleniny, ale i ten, kdo pokrmy či nápoje touto přirozenou cestou vyrábí už léta.
Související publikace
- Katalogové číslo: 5971
- Nakladatelství: ANAG
- Katalogové číslo: 5877
- Nakladatelství: ANAG
- Katalogové číslo: 5957
- Nakladatelství: ANAG
- Katalogové číslo: 5885
- Nakladatelství: ANAG
- Katalogové číslo: 5544
- Nakladatelství: ANAG