Chemie na talíři

Autor: Ondřej Dvořák

  • Kód produktu: 92988
  • Nakladatelství: Grada Publishing
  • Počet stran: 208
  • Vazba: brož., 16,5 x 23,5 cm
  • ISBN: 978-80-271-2881-5
  • Datum vydání: listopad 2021
  • Běžná cena s DPH: 399 Kč
  • Zvýhodnění on-line: 10%
  • Ušetříte: -40 Kč
  • Vaše cena s DPH: 359 Kč
ks
    V prodeji

„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné!

Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.

Chcete se na něco zeptat?